Количеството беше достатъчно, за да направя една от любимите ми гъбени салати.
Необходими продукти:
- рижки, може да се комбинират с овчи нос, масловка, припънка;
- 10-15 зърна черен пипер;
- 1-2 дафинови листа;
- 3-4 зърна бахар;
- сол на вкус;
- оцет пак на вкус
- магданоз
Салата от рижки |
Приготовление:
Рижките се почистват, измиват и нарязват на парчета. Заливат се с много малко вода, колкото да не залепнат за дъното на тенджерата. После си пускат достатъчно вода. Прибавят се подправките без оцета и се слагат на котлона. Варят се докато водата започне да извира. Необходимо е от време на време да се разбъркват. След около половин час се добавя оцета, с който врат още 3-4 тина минути. Като изстинат се добавя нарязания лук. Обилно се поръсват с магданоз.
Тази рецепта става и за консервиране - без лука и магданоза. При по-големи количества, водата трябва да бъде повечко, за да могат бурканчетата да се допълнят. Стерилизира се поне 2 часа.
Тази рецепта става и за консервиране - без лука и магданоза. При по-големи количества, водата трябва да бъде повечко, за да могат бурканчетата да се допълнят. Стерилизира се поне 2 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар