Продукти:
- 5-6 яйца;
- 2-3 ч.л. масло;
- 1 пак. майонеза;
- 1-3 ч.л. горчица;
- 1/3 кофичка кисело мляко;
- сол и черен пипер на вкус.
Яйцата се сваряват, че да станат "твърди". След като се охладят се режат на половинки по дължина. Жълтъците се вадят и се пасират с вилица заедно със солта, черния пипер и маслото, след което с получената смес се пълнят жълтъците.
Идея: за добавка към жълтъците може да се ползват аншоа, някаква друга маринована риба, рокфор, прясна сурова печурка..... Само да не "сбиете" вкусовете.
След като напълните яйцата ги поставяте в разлата чиния с белтъците надолу. Разбивате майонезата с киселото мляко, горчицата и пак добавяте по малко сол и черен пипер. Поливате яйцата със сместта и украсявате с листенца магданоз, резенчета печена чушка.... Ако в жълтъците сте сложили риба, то и зрънца от червен хайвер са много подходящи за украсата :-)
На тази снимка, по някакъв полу-официален повод бях направила спаначеното руло и след като си поиграх малко го гарнирах отстрани с фаршировани пъдпъдъчи яйца.Стана доста добре!
Няма коментари:
Публикуване на коментар