четвъртък, 6 декември 2012 г.

Пеперуди от Сьомга

Честит Никулден!!
Не сме ходили много отдавна за сладководна риба и вчера в навечерието на празника решихме да отидем до пазара, за да си купим шаран. Гледахме, гледахме, избирахме и накрая се отказахме. Те едни към 2 кила, охранени, дебели... Бройлери. Отказахме се. Решихме, че все пак е по-добре да си напазаруваме от най-традиционната и любима на всички българи сьомга ;-)
В магазина помолихме да ни отрежат едно парче към килограм и половина, а не да ни предлагат направо готовите котлети, защото искахме да си направим от прословутите ни

Пепeруди

Необходими продукти:
  • Едно парче 1 1/2 кг. котлети от едра сьомга (5-8 кг.)
  • Копър
  • Сол на вкус
Приготовление:
В приготовлението няма нищо сложно, но има един чалъм. Макар и пъстървова риба, сьомгата с тези размери има доста груба и дебела кожа. За това след като вземем цялото парче режем на дебели късове. После ги цепим с остър нож докато стигнем до кожата, като гледаме да не я повредм. Ето така:
сьомгови котлети
После посоляваме и в сгорещен тиган с масло и малко олио пържим без да обръщаме.Сервираме рибата поръсена с копър и салата от картофи.
Пеперуди от сьомга задушени в масло на тиган

Пресни картофи с копър
Не ни бият парите по главата и заради високата цена на тази рецепта веднага й лепвам етикета "Празнични Ястия."

3 коментара:

  1. Честит празник! Разкошна рецепта! Задължително ще я приготвя! Само да питам, от коя страна се пържат, кожата надолу ли е или месото е надолу? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Фу, нещо трудно се оправям с коментарите... :-)
      Честит и на теб Candy. С кожата надолу, защото дори и в тефлон ще се мъчи да залепва и разпада.

      Изтриване
  2. Borgata Hotel Casino & Spa - Mapyro
    Find the Borgata Hotel Casino 삼척 출장마사지 & Spa (book 제천 출장마사지 now) location in Atlantic 세종특별자치 출장샵 City 의정부 출장안마 NJ, United States - 천안 출장안마 Find your next hotel stay with maps.

    ОтговорИзтриване