петък, 3 декември 2010 г.

Ябълков пай

Долната рецепта пак е за студенти. Лесна е, бърза е, проста е.

Продукти:

  • 5-6 ябълки;
  • 3 с.л. кафява захар за поръсване на ябълките
  • 1-2 ч.л. канела
  • 3 яйца;
  • 1/2 ч.ч. захар;
  • 200 гр. масло;
  • 1 малка к.ч. прясно мляко;
  • 1 пак. бакпулвер;
  • 1 и 1/2 ч.ч. брашно;
  • 1-2 с.л. орехови ядки;

Обелените и почистени ябълки се нарязват на кубчета и се поръсват с канелата и кафявата захар.
Останалите продукти се разбиват с миксер по реда на изброяването им.
В готовото тесто се добавят ябълките и се разбърква с лъжица.
Сместа се изсипва в намазнена и поръсена с галета тавичка. Пече се на умерена фурна до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар