Продукти:
- 5-6 ябълки;
- 3 с.л. кафява захар за поръсване на ябълките
- 1-2 ч.л. канела
- 3 яйца;
- 1/2 ч.ч. захар;
- 200 гр. масло;
- 1 малка к.ч. прясно мляко;
- 1 пак. бакпулвер;
- 1 и 1/2 ч.ч. брашно;
- 1-2 с.л. орехови ядки;
Обелените и почистени ябълки се нарязват на кубчета и се поръсват с канелата и кафявата захар.
Останалите продукти се разбиват с миксер по реда на изброяването им.
В готовото тесто се добавят ябълките и се разбърква с лъжица.
Сместа се изсипва в намазнена и поръсена с галета тавичка. Пече се на умерена фурна до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар