Отдавна ми се беше прияло карфиол и колкото мъжа ми да се мръщи на вегетариански манджи онзи ден му сервирах. Не ми се правеше по "стандартния" начин паниран или задушен. Измислих си нещо - то взе че пък стана доста вкусно.
Продукти:
- 1 глава карфиол;
- 300 гр. сирене (бяло саламурено);
- 3 яйца;
- 2 с.л. галета;
- 11/2 ч.ч. прясно мляко;
- 4 с.л. брашно;
- 1 ч.л. черен пипер;
- 1 ч.л. сладко къри;
- сол на вкус.
Карфиола се разделя на розички и се сварява в подсолена вода за около 10 мин. Отцежда се добре от водата и се поставя в тавичка, в която предварително сме разтопили маслото и леко запържили галетата. Объркваме и поръсваме с натрошеното сирене. Разбиваме яйцата с черния пипер, кърито, брашното и прясното мляко. В зависимост колко е солено сиренето и колко обичаме солено добавяме или не сол. Изсипваме сместа върху карфиола и печем на умерена фурна за още около 20-30 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар