Толкова много ябълки имаме, че непрекъснато творя някакви десерти с тях. Вчера пак експериментирах, като общо взето сама си измислих рецептата. Не се учудих, че стана добре, но пък за сметка на това беше бързо и лесно.
Продукти:
- 3-4 ябълки;
- 3 яйца;
- 2/3 ч.ч. захар;
- 2/3 ч.ч. олио;
- 1 ч.ч. кисело мляко;
- 1 ч.л. сода за хляб;
- 1/3 ч.л. лимонена киселина;
- 2 ч.ч. брашно;
- аромат ванилия или канела по желание
Обелваме и почистваме ябълките от сърцевината. Нарязваме ги на кубчета. Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме олиото и киселото мляко със содата. Накрая добавяме брашното и аромата. Прибаваме ябълките и разбъркваме вече без миксер. Изсипваме тестото в намаслена и покрита с галета тавичка.
Печем като кекс на умерена фурна до готовност. Сирвираме поръсен с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар