Продукти (5-7 порции):
- 2-3 домата;
- 1 краставица;
- 1 глава червен лук;
- половин бурканче сладка царевица;
- половин бурканче от консервираните зелени домати;
- сол и оцет на вкус;
- 10-20 капки табаско
Нищо сложно, никакви хитринки. Всичко се нарязва сравнително на едро, добавя се царевицата, солта, оцета, ръсват се 10-20 капки от табаското и се обърква. Накрая се добавят зелените домати с тяхната си марината, която е основно от зехтин. Ако салатата ни се стори прекалено постна, добавяме още малко зехтин или олио. По желание допълнително можем да нарежем 2-3 стръка копър или магданоз.
При наличието на царевица и табаско в салатата трудно бих могла да я категоризирам към Българската Кухня. Но пък тази комбинация си е мое творение и живея в България. Не знам. Слагам я в Интернационална - нали с нета станахме едно голямо село :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар