И докато мъдря точно какво ще бъде менюто за Бъдни Вечер и се чудя дали филенце от сьомга с черен хляб и масълце е постно мезе да взема да натракам една бърза и лесна рецепта за морска риба. Правя я почти винаги когато сме в Гърция и разполагам с оборудвана кухня.
Необходими продукти:
Приготовление:
Почиствам рибата на кея и я измивам хубаво с морска вода. В тавичката слатам фолио, подреждам рибата, като в коремчетата й слагам по малко нарязан лук, стрък магданоз и резенче лимон. Останалия лимон разпределям върху рибата. Поръсвам с малко сол, черен пипер и риган. Пека на предварително загрята силна фурна за около 20-25 мин.
Необходими продукти:
- 5-6 морски риби;
- 1 лимон;
- 1 глава лук;
- зехтин;
- подправки - магданоз, риган, малко сол и черен пипер на вкус.
![]() |
Малки туни, едно бебе маятико (амбърджак), паламуд |
Почиствам рибата на кея и я измивам хубаво с морска вода. В тавичката слатам фолио, подреждам рибата, като в коремчетата й слагам по малко нарязан лук, стрък магданоз и резенче лимон. Останалия лимон разпределям върху рибата. Поръсвам с малко сол, черен пипер и риган. Пека на предварително загрята силна фурна за около 20-25 мин.
Не прекалявайте със солта. Рибата е все пак морска и е естествено осолена.
Няма коментари:
Публикуване на коментар