Продукти:
- 200 г. захар;
- 50 г. вода;
- 30 г. масло;
- 1 ч.ч. едро смлени или начукани ядки.
Захарта, водата и маслото се слагат в съд на котлона. Бърка се непрекъснато, за да може карамелизирането на захарта да става равномерно. Щом достигнем желания цвят на старо злато, добавяме ядките и разбъркваме. Отавяме настрана да изстине.
След това, обръщаме съда, чукваме дъното му и всичко това, благодарение на маслото се отлепва много лесно. Необходимо е да го начупим на няколко парчета, които да могат да се натрошат с помощта на чук, блендер или каквото желаете. Аз практикувам следния метод. Слагам парчетата в найлонов плик и върху здрава повърхност ги начуквам с чука за пържоли. След това прехвърлям счукания крокан в здраво пликче - това вече е наранено, и го съхранявам в хладилника. По този начин имам винаги под ръка крокан, когато ми потрябва.
Получава се, много е точна рецептата!
ОтговорИзтриване