Тук предлагам на вниманието на любезните читатели още една салата с авокадо. Пак е доста проста и бърза за приготвяне, но за съжаление не е много евтина :-) В къщи си я правим по някакъв повод, като рождени дни, годишнина от сватбата ни - въобще за по-специални и тържествени случаи. Ето защо й слагам етикет "Празнични ястия".
Продукти за 4-6 порции:
Пак нищо сложно. Айсберга се нарязва или накъсва на едро. Краставицата, доматите, репичките и чушката на малко по-дребно. Лука на полумесеци. Добавя се авокадото нарязано на кубчета (ако изпитвате трудности при "беленето" му и нарязването вижте как става най-лесно в хитринките). Поливаме с половината сок на лимона и зехтин, посоляваме, добавяме наситнения копър и объркваме. Върху сьомгата изливаме остатъка от лимоновия сок и поръсваме с копър. После в чинията, който иска може да си сложи няколко капки табаско.
Продукти за 4-6 порции:
- 1 малка до средно голяма салата айсберг;
- 1 краставица;
- 3-4 домата;
- 1 червена "салатена" чушка;
- 4-5 репички;
- 150-200 гр. пушена сьомга
- сока на 1 лимон;
- 3-4 стръка копър;
- 1 малка глава червен лук;
- сол и зехтин на вкус.
Пак нищо сложно. Айсберга се нарязва или накъсва на едро. Краставицата, доматите, репичките и чушката на малко по-дребно. Лука на полумесеци. Добавя се авокадото нарязано на кубчета (ако изпитвате трудности при "беленето" му и нарязването вижте как става най-лесно в хитринките). Поливаме с половината сок на лимона и зехтин, посоляваме, добавяме наситнения копър и объркваме. Върху сьомгата изливаме остатъка от лимоновия сок и поръсваме с копър. После в чинията, който иска може да си сложи няколко капки табаско.
Няма коментари:
Публикуване на коментар