неделя, 2 март 2014 г.

Бърза Картофена Салата

На нас ни се случва сравнително често: звъни телефона; приятели; "Ще минем да ви видим"; вадим мръвка от фризера...
А за гарнитура, какво, какво, ще направим картофена салата.
Обелваме 5-7 картофа и ги слагаме да се варят на пара като малко ги посоляваме. След десетина минути са готови, оставяме да изстинат и после нарязваме на едри кубчета. Пробваме как е на сол, ако трябва добавяме и поръсваме с черен пипер. Нарязваме на сравнително дребно половин глава лук (най-добре червен, воден), леко объркваме, добавяме 3-4 с.л. майонеза, шепа маслини, изстискваме половин лимон, пак леко объркваме и поръсваме с накълцан магданоз. Салатата е готова.
Салата от картофи
През студените месеци, можем да заменим лука с праз - става още по-добре. Ако пък искате съвсем да се изглезите можете да добавите и няколко кубчета сварено цвекло.
Това, да го наречем, ястие става и за салата към ракийката, за мезе към червеното вино и за гарнитура към всякаква печена мръвка.
Да ви е сладко и макар да не вярваме, ако има нещо неясно - питайте!