понеделник, 3 март 2014 г.

Нещо като Фаршировани яйца

Пролетта на 2013-та се запалихме по отглеждане на пилци за наша си по-здравословна консумация. Направихме малък курник за кокошки и няколко клетки за пъдпъдъци. Започнаха на снасят и спряхме да купуваме яйца от магазина. Пъдпъдъците се оказаха доста носливи, на ден ни "ръсят" по десетина яйца и на седмица поне веднъж си правим с тях "фаршировани" яйца. Дребни са и за разлика от класическата ни рецепта не си играем да им махаме жълтъците.

Взимаме десетина пъдпъдъчи яйца, сваряваме ги твърдо (малки са, 3-4 мин. са им напълно достатъчни), белим ги, разполовяваме по дължина и ги подреждаме в съда, в който ще сервираме. В купичка разбъркваме 2-3 с.л. майонеза, 2-3 с.л. кисело мляко, 1 с.л. горчица, добавяме сол, черен пипер. Може да добавим и малко прясно изцеден лимонов сок. Сместа изсипваме върху яйцата и поръсваме с копър. Чудесно, ефектно и най-вече бързо мезе. Да ви е сладко и ако има нещо неясно питайте.