Като вкарах рецептата за ориза по китайски да взема да дам и рецептата за едно основно ястие към него. Хубавото на китайската кухня е, че всичко става много бързо, лесно и като се приготви както трябва е винаги вкусна.
Слагаме на котлона дълбок тиган с малко олио на дъното и захарта. Щом започне да се карамелизира, изсипваме месото и бъркаме, добавяме зеленчуците последователно според твърдостта им, като разбъркваме непрекъснато. Накрая добавяме кетчупа, разбъркваме и изсипваме нишестето. Още 1-2 разбърквания и ястието е готово за сервиране.
Сервираме заедно с ориз със зеленчуци или най-простия бял, който правя за гарнитура и към други ястия.
- 300-400 г. крехко свинско месо (напр. плещка);
- 2-3 с.л. водка или бял ром;
- 2 с.л. светъл соев сос;
- няколко зърна анасон;
- щипка канела;
- 1/2 ч.л. смлян сух джинджифил (или резенче пресен);
- 1 с.л. захар;
- 1 зелена чушка;
- 1 червена чушка;
- 1/2 тиквичка;
- бялата част на 1 праз лук (ако нямате заменете с 1 глава кромид);
- 2-3 с.л. кетчуп;
- 1 с.л. нишесте, разтворена в кафена чашка вода;
- олио за пържене.
Слагаме на котлона дълбок тиган с малко олио на дъното и захарта. Щом започне да се карамелизира, изсипваме месото и бъркаме, добавяме зеленчуците последователно според твърдостта им, като разбъркваме непрекъснато. Накрая добавяме кетчупа, разбъркваме и изсипваме нишестето. Още 1-2 разбърквания и ястието е готово за сервиране.
Сервираме заедно с ориз със зеленчуци или най-простия бял, който правя за гарнитура и към други ястия.
Да ви е сладко и ако има неясноти питайте!
Няма коментари:
Публикуване на коментар