Продукти:
- бял ориз;
- масло;
- сол на вкус.
Слага се в микровълновата и се вари на програма за варене на ориз - нашата поне има такава. Ако няма - на 1000W като на чаша ориз се смятат по 15 минути. В този случай от време на време се изважда и разбърква, за да се установи дали е готов. Към края на процеса се посолява, слага му се една бучица масло и пак се обърква. Приготвен по този начин ориза никога не се слепва и зрънцата се делят.
Подходящ е за гарнитура към гулаш, винен кебап, въобще всякакви месни ястия със сос.
А, ако желаете да направите малко по-китайски вкус, можете да пробвате и рецептата ми за "Ориз със зеленчуци".
Да ви е сладко и ако има нещо неясно питайте!
Няма коментари:
Публикуване на коментар