"Рецептата", доколкото може да претендира за такова име, е с полуфабрикати, готви се много бързо и става вкусно. Вервайте ми, ергени! ;-)
Продукти:
Нищо сложно. Набързо запържвам лука с малко мазнина, изливам консервата боб и като заври слагам пакета зеленчуци както си е замразен. Вътре начупвам на не много едри парченца чушката. Размивам в малко вода доматеното пюре и добавям в тигана. Похлупвам и на силен огън го оставям да си ври. В грил тигана или на тавичка изпичам наденичките. Фасула вече се е сгъстил достатъчно. На открит огън (запалка или газовия котлон) за кратко опърлям лютата чушка. Обичам връхчето й да се запали, но внимавам да не взема да я овъгля. С длани я стривам върху тигана. (Е, на който не му се играе, може да сложи лют пипер, а който като мен обича повече пикантно може да сложи и още две-три от сухите люти чушки направо в манджата.) Добавям изпечените наденички заедно с мазнината, която са си пуснали, разбърквам малко, поръсвам с черния пипер и сервирам на компанията за белота.
Продукти:
- Един пакет 500 гр. мексикански микс (замразени зеленчуци);
- 1 буркан или консрева 700 гр. червен боб;
- 500 гр. сурови наденички;
- 2 с.л. доматено пюре;
- 1 глава лук;
- 1 суха червена чушка;
- по желание една суха люта червена чушка;
- 1 ч.л. смлян черен пипер.
Нищо сложно. Набързо запържвам лука с малко мазнина, изливам консервата боб и като заври слагам пакета зеленчуци както си е замразен. Вътре начупвам на не много едри парченца чушката. Размивам в малко вода доматеното пюре и добавям в тигана. Похлупвам и на силен огън го оставям да си ври. В грил тигана или на тавичка изпичам наденичките. Фасула вече се е сгъстил достатъчно. На открит огън (запалка или газовия котлон) за кратко опърлям лютата чушка. Обичам връхчето й да се запали, но внимавам да не взема да я овъгля. С длани я стривам върху тигана. (Е, на който не му се играе, може да сложи лют пипер, а който като мен обича повече пикантно може да сложи и още две-три от сухите люти чушки направо в манджата.) Добавям изпечените наденички заедно с мазнината, която са си пуснали, разбърквам малко, поръсвам с черния пипер и сервирам на компанията за белота.
Обикновено гледам да не пресолявам манджите, които готвя и според мен в консервата фасул и наденичките има достатъчно сол, пък който иска може да си соли допълнително.
Няма коментари:
Публикуване на коментар