Още една наша любима рецепта. Не си спомням по коя телевизия, беше сравнително отдавна, даваха някои по-нетрадиционни италиянски антипаста рецепти. Слушах с половин ухо, докато не чух "И ето шкембето с фасул е готово!". Бях вече изпуснала точната рецепта, но сътворих набързо "съчинение по картинка".
Необходими продукти:
Почистеното шкембе варя в тенджера под налягане с малко сол и вода колкото почти да го покрие около 21/2 часа. Варя и фасула като за салата с малко вода.
В дълбок тиган с малко мазнина, аз ползвам зехтин, запържвам лука нарязан на полумесеци, добавям и настъргания на едро морков. След 4-5 минуити добавям и нарязаното на хапки шкембе с малко от бульона. Обърквам за кратко и изсипвам и фасула с още малко от водата, в която се е варил. Добавям вегетата, червения пипер и чесъна на прах.
От тук нататък всеки може да си прецени - ако иска манджата да е по-чорбеста маха веднага от огъня и сервира, ако иска оставя на котлона да ври и ястието да стане по-гъсто.
Необходими продукти:
- 700-800 гр. телешко шкембе;
- 300-400 гр. боб;
- 1 глава лук;
- 1 морков;
- 1 с.л. вегета;
- 1 ч.л. чесън на прах;
- 1 ч.л. червен пипер.
Почистеното шкембе варя в тенджера под налягане с малко сол и вода колкото почти да го покрие около 21/2 часа. Варя и фасула като за салата с малко вода.
В дълбок тиган с малко мазнина, аз ползвам зехтин, запържвам лука нарязан на полумесеци, добавям и настъргания на едро морков. След 4-5 минуити добавям и нарязаното на хапки шкембе с малко от бульона. Обърквам за кратко и изсипвам и фасула с още малко от водата, в която се е варил. Добавям вегетата, червения пипер и чесъна на прах.
От тук нататък всеки може да си прецени - ако иска манджата да е по-чорбеста маха веднага от огъня и сервира, ако иска оставя на котлона да ври и ястието да стане по-гъсто.
За още по-бързо приготвяне съвсем спокойно можете да ползвате и готов боб от консерва.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар