вторник, 7 декември 2010 г.

Суфле с карфиол и къри

Отдавна ми се беше прияло карфиол и колкото мъжа ми да се мръщи на вегетариански манджи онзи ден му сервирах. Не ми се правеше по "стандартния" начин паниран или задушен. Измислих си нещо - то взе че пък стана доста вкусно.

Продукти:
  • 1 глава карфиол;
  • 300 гр. сирене (бяло саламурено);
  • 3 яйца;
  • 2 с.л. галета;
  • 11/2 ч.ч. прясно мляко;
  • 4 с.л. брашно;
  • 1 ч.л. черен пипер;
  • 1 ч.л. сладко къри;
  • сол на вкус.
Карфиола се разделя на розички и се сварява в подсолена вода за около 10 мин. Отцежда се добре от водата и се поставя в тавичка, в която предварително сме разтопили маслото и леко запържили галетата. Объркваме и поръсваме с натрошеното сирене. Разбиваме яйцата с черния пипер, кърито, брашното и прясното мляко. В зависимост колко е солено сиренето и колко обичаме солено добавяме или не сол. Изсипваме сместа върху карфиола и печем на умерена фурна за още около 20-30 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар