неделя, 12 декември 2010 г.

Вълча салата

В четвъртък минахме през пазара да напазаруваме малко манджа на кучетата от магазина за карантия. Наред с тяхното за нас си взехме две малки пресни, пресни агнешки главички. А с тях направих много лесната и любима "Вълча салата".

Продукти

  • 2 агнешки главички;
  • 1 връзка (3-5 стръка) пресен чесън;
  • 3-4 стръка магданоз;
  • оцет, сол и черен пипер на вкус
Мезе от агнешки глачвички
Почистваме добре главичките и ги варим в подсолена вода в тенджера под налягане за около час и половина. След като изстинат ги обезкостяваме, белим езичетата, вадим мозъка и момиците. Накъсваме/нарязваме всичко на хапки слагаме в купа. Поръсваме нарязаните на ситно чесън и магданоз, поливаме с оцет (на това количество аз слагам около 1 с.л.), добавяме около 1 ч.л. черен пипер и леко объркваме, за да не се разкашка мозъка. Преди да сервираме може да оставим за около час в хладилника.
Непосредствено преди консумация ръсваме малко табаско.

Няма коментари:

Публикуване на коментар