събота, 25 декември 2010 г.

Ябълков кейк

Толкова много ябълки имаме, че непрекъснато творя някакви десерти с тях. Вчера пак експериментирах, като общо взето сама си измислих рецептата. Не се учудих, че стана добре, но пък за сметка на това беше бързо и лесно.

Продукти:

  • 3-4 ябълки;
  • 3 яйца;
  • 2/3 ч.ч. захар;
  • 2/3 ч.ч. олио;
  • 1 ч.ч. кисело мляко;
  • 1 ч.л. сода за хляб;
  • 1/3 ч.л. лимонена киселина;
  • 2  ч.ч. брашно;
  • аромат ванилия или канела по желание
Обелваме и почистваме ябълките от сърцевината. Нарязваме ги на кубчета. Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме олиото и киселото мляко със содата. Накрая добавяме брашното и аромата. Прибаваме ябълките и разбъркваме вече без миксер. Изсипваме тестото в намаслена и покрита с галета тавичка.
Печем като кекс на умерена фурна до готовност. Сирвираме поръсен с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар