четвъртък, 16 декември 2010 г.

Панирани пилешки бутчета

Понеже обичам да си гризкам кокалчета, обкновено правя по този начин крилца. Ама Крис иска месо, месо да има и заради него се принудих този път да направя рецептата с бутчета. Тя е доста лесна, необходимите продукти са само няколко.
Продукти:
Няколко долни бутчета може и пилешки крилца;
  • ок. 1 к.ч. светъл соев сос;
  • 1 с. л. сусам;
  • 1 пак. картофено пюре на люспи;
Тази рецепта изисква предварителна подготовка. Първо трябва да си купим от някоя аптека една голяма спринцовка и една дебела игла за нея. С тези "страховити" приспособления инжектираме почистените пилешки бутчета или крилца със соевия сос. След това си измиваме спринцовката и иглата и си ги прибираме за следващия път, така, че инвестицията за този домакински уред е еднократна.  Така подготвеното пилешко се поръсва със сусама и се слага в хладилника за няколко часа или до другия ден. Ефекта е поразителен.
Та същинското приготвяне е супер лесно - овалваме бутчетата или крилата в сухото картофено пюре, нареждаме за 10-тина минути върху хартия, за да може пюрето да се "хване" по-задраво за месото и пържим във фритюрник около 20 минути. Пускаме ги внимателно поотделно според капацитета на уреда ви. Ако нямате фритюрник ще е необходим по-дълбок съд с повече мазнина, за да може да се получи маслена баня.  Накрая подреждаме в плато и украсяваме с резенчета лимон и моркови.

Няма коментари:

Публикуване на коментар