петък, 12 ноември 2010 г.

Бърз Кебап с Праз

Тези дни ми се натрупа малко повече работа, нямам време да творя по-сложни неща в кухнята и гледам да сготвя нещо хем бързо, хем вкусно. Вчера минах през магазина, видях че има врат на примоция, напазарувах към кило и допълнително взех няколко стръка праз. Манджата винаги ни се услажда и колкото и да направя винаги не стига.
Продукти:
  • 300-400 г. свинско обезкостено;
  • 2-3 стръка праз;
  • 1 чаша вино;
  • черен пипер и сол на вкус
Приготовление:
Нарязвам месото на хапки и със съвсем малко мазнина го слагам в уока на силен огън, като от време на време разбърквам. Малко преди да стане готово добавям предварително нарязания на едро праз. Запържвам още съвсем малко, добавям виното, още толкова вода и около 1/2 ч.л. черен пипер. По принцип използвам бяло сухо вино, но не се притеснявам да сложа и червено ако имам само такова в момента. Похлупвам, намалявам огъня и от време на време разбърквам с дървена шпатула. Оставям ястието да се задушава докато остане почти само на мазнина. Посолявам, обърквам още няколко пъти и сервирам. Общо цялото приготовление не ми отнема повече от половин час.
Да ви е вкусно и ако има неясноти питайте!

Няма коментари:

Публикуване на коментар