четвъртък, 18 ноември 2010 г.

Панирани ябълки

Есен е и зимника ни е пълен с ябълки надлежно обрани от 3-те ни дървета. При толкова много от този вкусен плод започвам да си мисля как да ги използваме максимално ползотворно. Ясно е че си ги хрупаме и сурови, но пък имам толкова много рецепти как да ги направя на някакъв десерт.
Ето една бърза - става за няма и 10 минути:

Панирани Ябълки

Необходими продукти

  • 8-10 средни по големина ябълки
  • 1 яйце
  • 1 с.л. олио
  • 2 пълни с.л. брашно
  • 3 с.л. бира
  • 1 щипка сол
  • 1 с.л. ледена вода

Отделяме жълтъка от белтъка. Разбиваме белтъка на сняг със солта и студената вода. Отделно разбиваме жълтъка с олиото, брашното и бирата. Вгъваме белтъците в жълтъчната смес. Панираме обелените и нарязани на полумесеци ябълки.
Аз пък след като ги обеля, отделям сърцевината с помощта на чушкоизкормвачка и ги режа на колелца - стават като гевречета.
Сервираме поръсени с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар