Ето една бърза - става за няма и 10 минути:
Панирани Ябълки
Необходими продукти
- 8-10 средни по големина ябълки
- 1 яйце
- 1 с.л. олио
- 2 пълни с.л. брашно
- 3 с.л. бира
- 1 щипка сол
- 1 с.л. ледена вода
Отделяме жълтъка от белтъка. Разбиваме белтъка на сняг със солта и студената вода. Отделно разбиваме жълтъка с олиото, брашното и бирата. Вгъваме белтъците в жълтъчната смес. Панираме обелените и нарязани на полумесеци ябълки.
Аз пък след като ги обеля, отделям сърцевината с помощта на чушкоизкормвачка и ги режа на колелца - стават като гевречета.
Сервираме поръсени с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар